Tijgernoot

Uit Hengelsport Wiki
Versie door Erik (Overleg | bijdragen) op 4 okt 2009 om 15:13 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'De tijgernoot is een populaire soort aas en wel als haakaas. Ze worden vooral gebruikt bij het vissen op [[karper], maar men kan ze ook goed gebruiken voor…')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

De tijgernoot is een populaire soort aas en wel als haakaas. Ze worden vooral gebruikt bij het vissen op [[karper], maar men kan ze ook goed gebruiken voor barbeel en kopvoorn. Er zijn tal van verschillende soorten tijgernoten verkrijgbaar als aas die reeds zijn bewerkt met flavours en kleurstoffen, maar men kan dit ook eenvoudig zelf doen.

Verse tijgernoten dienen voor het vissen eerst te weken in water voor een periode van 48 uur. Daarna dienen de noten voor ongeveer 20 minuten in een snelkookpan te koken, waarna ze klaar zijn voor gebruik. Een alternatief is om de geweekte tijgernoten in een laagje water in de magnetron te doen op 900 watt voor 15 minuten. De smaakstoffen kunnen aan het kookwater worden toegedient (na het koken) of na het ontdoen van het kookwater aan de tijgernoten worden toevoegd, waarna men de tijgernoten in een plastic zak goed door elkaar schudt. Dit geldt ook voor de kleurstoffen.

Na bovenstaande bereiding zijn de tijgernoten zacht genoeg om te gebruiken als aas. Ook zijn ze dan goed te gebruiken als aas op een hair.

Om de tijgernoten te bewaren kan men ze het beste in het kookwater laten staan in een afgesloten plastic doos.