Shads: verschil tussen versies

Uit Hengelsport Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
Een shad is een soort [[kunstaas]] dat gebruikt wordt bij het vissen op [[roofvis]] zoals [[snoek]] en [[snoekbaars]]. De shad is gemaakt van een zacht materiaal zoals rubber en bevatten meestal geen haak. De haak dient zelf door middel van een [[jigkop]] in de shad gestoken te worden, eventueel samen met een [[drag]].  
+
Een shad is een soort [[kunstaas]] dat gebruikt wordt bij het vissen op [[roofvis]] zoals [[snoek]] en [[snoekbaars]]. De shad is gemaakt van een zacht materiaal zoals rubber en bevatten meestal geen haak. De haak dient zelf door middel van een [[jighead]] in de shad gestoken te worden, eventueel samen met een [[drag]].  
 
Door het zachte materiaal krijgt de shad een natuurlijke beweging wat een aantrekkingskracht heeft op de roofvis. Er bestalen veel verschillende soorten shads, met verschillende kleuren, afmetingen en bewegingen.  
 
Door het zachte materiaal krijgt de shad een natuurlijke beweging wat een aantrekkingskracht heeft op de roofvis. Er bestalen veel verschillende soorten shads, met verschillende kleuren, afmetingen en bewegingen.  
  

Versie van 3 jul 2009 om 22:47

Een shad is een soort kunstaas dat gebruikt wordt bij het vissen op roofvis zoals snoek en snoekbaars. De shad is gemaakt van een zacht materiaal zoals rubber en bevatten meestal geen haak. De haak dient zelf door middel van een jighead in de shad gestoken te worden, eventueel samen met een drag. Door het zachte materiaal krijgt de shad een natuurlijke beweging wat een aantrekkingskracht heeft op de roofvis. Er bestalen veel verschillende soorten shads, met verschillende kleuren, afmetingen en bewegingen.

Shads hebben het uiterlijk dat lijkt op een visje en hebben meestal een enkele of dubbel staart. Shads worden gebruikt voor zowel het werpend vissen als trollen. Doordat de staart van shads onder een verschillende hoeken te maken, hebben de shads verschillende bewegingen.

Shads vallen onder de kunstaas-categorie softbaits. Met een shad kan goed gevist worden op de bekende roofvissen zoals snoek, snoekbaars, baars, roofblei, zeebaars en makreel.