Parelgerst

Uit Hengelsport Wiki
Versie door Erik (Overleg | bijdragen) op 4 okt 2009 om 15:01 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Parelgerst is een goedkoop soort graan dat als aas gebruikt kan worden en wel in de vorm als haakaas. Men kan ze bereiden door een kop parelgerst in een th…')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Parelgerst is een goedkoop soort graan dat als aas gebruikt kan worden en wel in de vorm als haakaas. Men kan ze bereiden door een kop parelgerst in een thermoskan te doen en daar bij twee kopppen kokend water te doen. Dit geheel een nachtje laten staan en de volgende dag is de parelgerst klaar voor gebruik. Parelgerst zwelt erg op dus houdt hier rekening mee; doe niet te veel in de thermoskan. Parelgerst kan ook zeer goed gekleurd worden met kleurstof. Ook kan men er eenvoudig flavours aan toevoegen.

Omdat parelgerst vrij klein is kan men het beste en kleine haak gebruiken, bijvoorbeeld maatje 16 of 14. Gebruik bij het vissen een dobber en gooi af en toe wat parelgerst rondom de dobber als lokvoer. Het is goed mogelijk dat ook grotere vissen hier op af komen zoals karper, brasem of zeelt. Wanneer men deze ziet kan men het beste een grotere haak gebruiken met daaraan wat groter aas zoals een dauwpier of mais.