Knopen: verschil tussen versies

Uit Hengelsport Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Om er zeker van te zijn dat de lijn niet los schiet of breekt, is het belangrijk dat men de juiste knoop toepast. De volgende knopen zijn veel gebruik…')
 
k
 
Regel 1: Regel 1:
Om er zeker van te zijn dat de [[lijn]] niet los schiet of breekt, is het belangrijk dat men de juiste [[knopen|knoop]] toepast.  
+
Om er zeker van te zijn dat de [[lijn]] niet los schiet of breekt, is het belangrijk dat men de juiste [[knopen|knoop]] toepast. Bij het aantrekken van een knoop is het belangrijk dat men de knoop een beetje nat maakt met bijvoorbeeld wat speeksel. Wanneer de knoop aangetrokken wordt, kan er door de vrijving warmte veroorzaakt worden. Omdat de knoop nat is, kan deze vrijving beter verdeeld worden waardoor men minder kans loopt de lijn te beschadigen.
  
 
De volgende knopen zijn veel gebruikte knopen in de hengelsport:
 
De volgende knopen zijn veel gebruikte knopen in de hengelsport:

Huidige versie van 19 dec 2009 om 22:46

Om er zeker van te zijn dat de lijn niet los schiet of breekt, is het belangrijk dat men de juiste knoop toepast. Bij het aantrekken van een knoop is het belangrijk dat men de knoop een beetje nat maakt met bijvoorbeeld wat speeksel. Wanneer de knoop aangetrokken wordt, kan er door de vrijving warmte veroorzaakt worden. Omdat de knoop nat is, kan deze vrijving beter verdeeld worden waardoor men minder kans loopt de lijn te beschadigen.

De volgende knopen zijn veel gebruikte knopen in de hengelsport: