Bloedknoop: verschil tussen versies

Uit Hengelsport Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'De bloedknoop is een knoop speciaal voor het verbinden van twee stukken lijn aan elkaar. Omdat de knoop erg plat is, glijd de lijn ook nog goed door de [[ogen]…')
 
k
 
Regel 1: Regel 1:
De [[bloedknoop]] is een knoop speciaal voor het verbinden van twee stukken [[lijn]] aan elkaar. Omdat de knoop erg plat is, glijd de lijn ook nog goed door de [[ogen]] van de [[hengel]]. De bloedknoop wordt daarom ook vaak gebruikt om een [[voorslag]] te bevestigen aan de hoofdlijn. Vanwege de grote toepasbaarheid van de bloedknoop wordt deze veelvuldig gebruikt door hengelsporters. De knoop is vrij eenvoudig te leren en zeer effectief.  
+
De [[bloedknoop]] is een [[knopen|knoop]] speciaal voor het verbinden van twee stukken [[lijn]] aan elkaar. Omdat de knoop erg plat is, glijd de lijn ook nog goed door de [[ogen]] van de [[hengel]]. De bloedknoop wordt daarom ook vaak gebruikt om een [[voorslag]] te bevestigen aan de hoofdlijn. Vanwege de grote toepasbaarheid van de bloedknoop wordt deze veelvuldig gebruikt door hengelsporters. De knoop is vrij eenvoudig te leren en zeer effectief.  
  
  

Huidige versie van 19 dec 2009 om 22:35

De bloedknoop is een knoop speciaal voor het verbinden van twee stukken lijn aan elkaar. Omdat de knoop erg plat is, glijd de lijn ook nog goed door de ogen van de hengel. De bloedknoop wordt daarom ook vaak gebruikt om een voorslag te bevestigen aan de hoofdlijn. Vanwege de grote toepasbaarheid van de bloedknoop wordt deze veelvuldig gebruikt door hengelsporters. De knoop is vrij eenvoudig te leren en zeer effectief.


bloedkoop uitleg <ref>http://www.sportviszone.nl/knopen.htm</ref>


Notes

<references/>