Polenta

Uit Hengelsport Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Polenta is een soort koek dat gemaakt is uit gekookt meel van mais en kan goed gebruikt worden als Haak aas voor witvis, karper of zeelt. Wanneer er een beetje kruidige gorgonzola toegevoegd wordt aan de polenta dan zou er een zeer goed aas voor barbeel ontstaan.

Recept

Om de polenta klaar voor gebruik te maken dient men 250 gram maismeel in een liter kokend water te doen en ongeveer zes minuten goed door roeren op een laag vuur. Daarna dient de polenta nog een minuut of vijf in te dikke. Schenk de massa van polenta daarna over een droge doek en laat het uitharden. Er onstaat dan een soort koek met een harde korst. Hier van kunnen stukjes gebroken worden wat vervolgens gebruikt kan worden als haakaas.

Omdat polenta redelijk taai en hard wordt wanneer het in aanraking met water komt, is het heel goed te gebruiken als Haak aas. Hierdoor dient men dan ook de haak altijd volledig door de polenta heen te steken, zodat de punt van de haak vrij komt. Dit is noodzakelijk omdat men anders niet goed kan aanslaan.

Polenta kan ook goed gemixt worden met andere soorten aas om het een de consistentie te verbeteren of om het een mais smaak te geven.