Noedel

Uit Hengelsport Wiki
(Doorverwezen vanaf Noedels)
Ga naar: navigatie, zoeken

Een enigsinds onderschat soort aas is een stukje noedel of pasta. Dit goedkope aas kan goed gebruikt worden als Haak aas wanneer het op de juiste wijze is geprepareerd. Daarnaast dienen de vissen vaak eerst gewend te zijn aan het eten van noedels, waardoor het creëren van een voerplek alvorens het vissen aan te raden is. Met het gebruik van noedels als aas heeft men de meeste kans op witvis te vangen.

De noedels dienen net zoals bij menselijke consumtie eerst gekookt te worden. Kook de noedels niet te zacht omdat ze dan niet goed op de haak blijven zitten. Tijdens het koken kan men eventueel ook nog een kleurstof of flavour toevoegen.

Na het koken dienen de noedels apart weg gelegd te worden omdat ze anders aan elkaar kleven. Nadat ze gedroogd zijn kunnen ze ongeveer een week bewaard worden in een afgesloten plastic doos. Leg ze ook hier weer los weg bijvoorbeeld gescheiden door keukenpapier.

Afhankelijk van de maat van de noedel kan men het beste een haak van haakmaat 12 tot 4 gebruiken. Grotere noedels kunnen worden vastgezet op de steel van de haak.